Ce este un sistem de joc şi ce sunt cotele?

Categories utileby Robert I. Last updated Posted on
ce este un sistem de joc si ce sunt cotele

Sistemele de joc sunt realizate pentru a juca un număr cât mai mare de combinații posibile, fără nevoia de a face fiecare combinație în mod individual.

Un avantaj al sistemului este acela  că poți să pierzi din numere, în funcție de sistemul jucat, dar tot vei putea avea cel puțin un bilet câștigător. Sistemele variază de la 1/1 până la 10/15.

Cotele de pariuri reprezintă factorul de multiplicare prin care este calculată suma câștigată pentru un eveniment câștigător (în cazul nostru, combinații câștigătoare la pariuri, pe numere extrase la loterii). Acestea se calculează pe baza anumitor algoritmi matematici, în funcție de loteria la care am jucat.

Exemplul 1: La o loterie 20/80, cota oferită pentru o combinație de 3 numere este de 66, asta însemnând că în cazul unei combinații câștigătoare, vom câștiga 66 RON pentru fiecare 1 RON pariat.

Exemplul 2: În cazul unei loterii tip 20/62 (se extrag 20 din 62 de numere), cota pentru o combinație de 3 numere va fi de 28, iar în cazul în care avem o combinație câștigătoare, vom câștiga 28 de RON, pentru fiecare RON pariat.

Evident, cotele variază de la o casă de pariuri la alta, însă diferențele nu sunt mari. Totuși, în cazul în care se pariază sume destul de mari de bani, trebuie studiată oferta tuturor caselor de pariuri pentru a putea optimiza și calcula eventualele câștiguri.

SISTEME DE JOC SIMPLE

Un sistem simplu reprezintă sistemul unde se joacă o singură combinație posibilă.

Exemple de sisteme simple: 1/1, 2/2, 3/3, 4/4.

Pentru a putea câștiga la un sistem simplu, e nevoie ca toate numerele extrase să fie prezente în numerele alese de către parior.

Exemplu: dacă jucăm combinația 1, 2 la un sistem de 2/2, pentru a câștiga biletul jucat, trebuie ca ambele numere, atât 1 cât și 2 să fie extrase. În cazul în care va fi extras un singur număr, biletul nu este câștigător.

SISTEME DE JOC COMBINATE

Un sistem combinat reprezintă un sistem în care se vor paria toate combinațiile posibile într-un anumit set de numere.

Exemplul 1:

Un sistem combinat este cel de tip 3/5. Astfel, în acest caz se vor paria toate combinațiile posibile de 3 numere din cele 5 alese.

Alegem numere 1, 2, 3, 4, 5.

În cazul sistemului 3/5 pentru numerele enumerate mai sus, vor fi 10 combinații posibile, după cum urmează: 1,2,3/1,2,4/1,2,5/1,3,4/1,3,5/1,4,5/2,3,4/2,3,5/2,4,5/3,4,5.

Pentru a putea câștiga cu acest sistem, e nevoie ca cel puțin 3 numere din cele pariate să fie extrase.

Exemplul 2:

Să spunem că au fost extrase 4 din cele 5 numere jucate într-un sistem 3/5, numerele fiind 1,2,4,5. În acest caz vor fi câștigătoare toate combinațiile de 3 numere din cele 4 extrase: 1,2,4/1,2,5/1,4,5/2,4,5.

Deci, avem 4 combinații câștigătoare.

 

Distribuie acest articol pe retelele tale preferate de Social Media

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *