Cum alegem numerele pe care le jucăm

Categories utileby Robert I. Last updated Posted on
Cum alegem numerele la loto

Fiecare loterie este guvernată de către legile probabilității.

Acest lucru înseamnă că orice număr sau combinație de numere are o anumită șansa matematică de a fi extras(ă).

 

EXEMPLU:

Dacă pariem la o loterie tip 20/80, șansa matematică de extragere a unui număr este de 20/80=1/4, deci șansa ca orice număr să fie extras este de 1 la 4, sau în procente, de 25%.

Toate numerele din urnă au aceeași șansă de a fi extrase.

Pe termen scurt sau mediu, unele numere vor fi extrase mai des, unele numere vor fi extrase constant la o distanță de câteva extrageri, în timp ce alte numere vor intra în remiză.

Acest fenomen este unul de scurtă sau medie durată, deoarece pe termen lung cu siguranță balanța se va echilibra.

Pe baza acestui principiu putem anticipa ce numere pot fi extrase.

 

Există 3 tipuri de numere:

  • Numere fierbinți (numerele extrase cel mai des);
  • Numere medii (numerele care ies constant);
  • Numere reci (numerele care ies rar).

O statistică variată, împărțită pe mai multe perioade este utilă pentru a putea determina rata de extragere a unui număr sau a mai multor numere, pentru a le putea categoriza în cele 3 tipuri de numere prezentate mai sus.

 

TIPS 1:

Perioada aleasă pentru a putea determina numerele fierbinți, în funcție de loteria la care pariați, nu ar trebui să depășească maxim 50 de extrageri.

O perioadă mai lungă de atât ne poate induce în eroare, deoarece un număr poate avea calificativul de număr fierbinte pe totalul extragerilor din ultimul an, dar poate fi numit număr rece în ultimele extrageri.

Într-o altă ordine de idei, acel număr a fost extras de multe ori în urmă cu 7 luni, însă în ultima perioadă acesta a fost extras foarte rar.

De aceea, pe noi ne interesează extragerile ceva mai recente, fiind irelevant ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 7 luni.

TIPS 2:

În cazul numerelor reci, perioada aleasă de studiu trebuie să fie ceva mai mare, fiind în concordanţă cu extragerile recente.

TIPS 3:

Indiferent de metoda prin care ați ales numerele este indicat ca numerele jucate să fie alese din numerele fierbinți și cu numerele cu apariții medii, în niciun caz să nu pariați din numerele reci.

 

Deci, ce numere vom paria? Pe ce criteriu?

 

Ne putem mări șansa de a câștiga, dacă vom folosi probabilitățile împotriva probabilităților.

Fiecare jucător are felul propriu în care pariază sau în care își alege numerele, însă mai jos urmează să vă prezentăm câteva sugestii de alegere a numerelor. Iar de aici înainte, mult succes!

 

Iată mai jos 5 criterii de care să ții cont pentru a alege numerele la loterie:

1. Fie că e un pariu simplu sau sistem, e indicat să alegeți numerele fierbinți, adică cele extrase des sau o combinație de numere fierbinți și medii.

2. O altă metodă, care se bazează pe numărul de bile extrase la fiecare loterie, o reprezintă pariarea numerelor care au ieșit în urmă cu două extrageri.

TIPS 1:

Statistica ne indică faptul că între 10-12 numere extrase la loteriile în care sunt extrase 20 de numere, reprezintă numerele ce au ieșit în ultimele două extrageri.

Numărul lor se poate reduce prin eliminarea numerelor care au fost extrase de circa 3-4 ori la rând, prin alegerea numerelor care sunt fierbinți și medii, prin raportul de numere pare şi impare extrase (în cazul în care au ieșit multe numere pare, concentrați-vă pe cele impare și invers).

TIPS 2:

În cazul loteriilor în care sunt extrase doar 5 sau 6 numere, puteți observa că, în general, la fiecare extragere vor ieși minim 2-3 numere din ultimele 5 extrageri (evident, există și excepții, dar aceasta este tendința de extragere).

Şi aici puteți elimina anumite numere pe aceleași criterii descrise mai sus.

3. Metoda decadică este una foarte populară în rândul pariorilor, constând în jucarea în sistem sau prin scheme reduse a tuturor numerelor dintr-o serie consecutiva. Astfel, decada 20-29 e formată din numerele cuprinse între 20 și 29: 20,21,22,23,24,25,26,27,28,29.

 
DE REȚINUT

Într-o loterie 20/80, rata de distribuție decadică, din punct de vedere matematic este de 2.5 numere dintr-o decadă.

 

Sau putem spune că media de apariție a numerelor decadice constă între 2 și 3, din fiecare decadă, la fiecare extragere.

Pe termen lung, această medie se menține, iar într-un an de zile vor fi extrase aproximativ un număr egal de numere din fiecare decadă, regulă ce nu se aplică și pe termen scurt.

Astfel, orice apariție a 4 numere sau mai mult de 4 numere dintr-o decadă, va crește destul de mult șansa de a câștiga la jocul decadic.

Ca în cazul numerelor simple, veți putea observa că cel puțin 4 numere dintr-o anumită decadă vor avea mai multe apariții, vor fi în remiză sau vor fi extrase periodic  la câteva extrageri.

 

TIPS 1:

Dacă o decadă e în remiză, acest lucru înseamnă că cel puțin 4 numere din acea decadă nu au fost extrase.

În momentul în care acestea vor fi extrase, va exista tendința să fie extrase din nou în următoarele extrageri, special pentru a echilibra absența acestora din precedentele extrageri.

În acel moment este indicat ca aceste numere să fie pariate din nou.

TIPS 2:

Din punct de vedere matematic, dar și financiar, jocul pe decade e recomandat să fie pariat prin scheme reduse care pot asigura cel putin un câștig minim în cazul în care a fost îndeplinită condiția elementară.

4. Metoda împărțirii numerelor în grupuri largi.

Este o metodă bună de ales numere în anumite condiții. Luăm același exemplu cu o loterie 20/80.

În mod subiectiv, putem divide cele 80 de numere în două grupuri de câte 40 de numere: seria de numere 1-40, inclusiv numerele 1 și 40 și seria 41-80, inclusiv numerele 41 și 80.

În general, la o loterie tip 20/80, vor ieși în jur de 10 numere din seria 1-40 şi alte 10 numere din seria 41-80. Pot exista şi excepții, să fie extrase 12-13 numere dintr-o serie sau chiar 15 numere.

 

Astfel, când sunt extrase mai multe numere dintr-o serie, păstrându-se echilibrul, în extragerea următoare tendința va fi ca să iasă mai multe din seria opusă.

Chiar și în acest caz, sunt multe numere, însă poate fi aplicat același principiu al eliminării unor numere, pe baza preferinței fiecăruia.

Pot fi eliminate numerele care se află în remiză, numerele care s-au repetat circa 3-4 extrageri consecutive sau pur şi simplu după cum intuiește fiecare jucător.

Numerele rămase pot fi pariate fie realizând combinații aleatorii de numere, fie folosind o schemă redusă potrivită fiecărei loterii.

 

Distribuie acest articol pe retelele tale preferate de Social Media

 

1 comment

  1. excelent..tot ce ati scris. aici..si ce ati constatat…este fff adevarat..de cand joc de cand calculez…fell si felll….mie greu sa spun..dar. am reusit doar….3….su 4.nr…tin sa cred ca si norocul. are roll lui…dar sper….speranta….si voi calcula. mereu..as dori ajutor..dar la asa cewa nimeni. nu ajuta…va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *